no news in this list.

A ROTHENBERGER és a Metabo az akkumulátoros technológia közös útjára lépnek

Az új ROMAX® 4000 a Kelkheim-i csőszerelő szerszám-, és gépgyártó specialista első gépeként működik együtt a Nürtingeri elektromos szerszámgép gyártó Ultra-M technológiájával – teljes kompatibilitás a Metabo átfogó akkumulátor programjával.

Nürtingen / Kelkheim, 2016 október: A ROTHENBERGER és a Metabo együttműködnek az akku-mulátoros technológia területén. Ahogy azt a vállalat bejelentette, a csőszerelő szerszám- és gépgyártó a jövőben akkumulátoros szerszámai fejlesztését a Nürtingreni gyártó Ultra-M technológiájára alapozza.
Ennek eredményeképpen a ROTHENBERGER szerszámokat Metabo ROTHENBERGER design szerint készült akkmulátorokkal és töltőkkel szerelik fel. Az akkumulátoros gépek közül elsőként a ROTHENBERGER présgépek „zászlóshajója“ a ROMAX® 4000 készül ezzel a technológiával. „Ez a legjobb akkumulátoros gépünk a fittingek préseléséhez. Abszolút megbízható és most az előző modellhez képest akár 40%-al több préselési ciklus végezhető el vele“ - mondta Dr. Christian Heine a ROTHENBERGER marketing és értékesítési vezetője. A ROTHENBERGER által használt akkumulátorok és töltők teljes mértékben kompatibilisek a METABO 18 Voltos programjával. A ROTHENBERGER szerszámok és gépek akkumulátorai így több mint 70 féle METABO akkumulátoros kézi szerszámmal is kompatibilisek.

„Ügyfeleink a szaniter-, fűtés-, és környezettechnika területén egyre többször részesítik előnyben az akkumulátoros szerszámokat a vezetékesekkel szemben, mivel ezekkel rugalmasabban, gyorsabban és produktívabban tudnak dolgozni.“ – fűzi tovább a szót Dr. Heine. „Ezért kerestünk ezen a területen egy olyan partnert, akinek a támogatásával  ügyfeleink számára innovatív, jövőbe mutató megoldásokat tudunk nyújtani a legmagasabb technológiai színvonalon. Imponáló, ahogy a Metabo az elmúlt években az akkumulátoros technológia fejlesztési csúcsára emelkedett, és nagyon örülünk hogy ezt a rendszert a jövőben saját termékpalettánk továbbfejlesztésére használhatjuk. Az új ROMAX® 4000 présgépet bevezető kampányunk mottója „Mert passzol“, ez érvényes a ROTHENBERGER és Metabo együttműködésére is.“ - mondja Heine Úr. 

„A ROTHENBERGER – mint ahogy a METABO is – prémium gyártó, mely kizárólag professzionális felhasználóknak kínál szerszámokat és gépeket. Ezen kívül a márka mindenek elött a szaniter,- fűtés-, és klímatechnika területén jól megérdemelt hírnévvel bír. „Ha egy ilyen vállalat a mi akkumulátor technológiánkat szeretné alkalmazni, megtisztel és megörvendeztet bennünket, a ROTHENBERGERREL való együttműködés pedig elősegíti a szaniter-, fűtés,- és klímatechnika piacra való belépést.“ hangsúlyozza Horst W. Garbrecht, a Metabo igazgatóságának elnöke. A ROTHENBERGER által használt akku csomagok és töltők kompatibilisek a Metabo 18 Voltos programjával. Az ügyfelek ROTHENBERGER akkumulátoraikat a Metabo összes akkus elektromos gépéhez használhatják. „Bár a mi portfóliónk a ROTHENBERGERével ellentétben nem kínál speciális megoldásokat a szaniter-, fűtés, – és környezettechnológia területére, mégis vannak a kínálatunkban a szakemberek számára is hasznos elektromos gépek. A ROTHENBERGER speciális szerszámai a Metabo teljes programjával világszerte átfogó akkumulátoros választékot nyújt  a szaniter-, fűtés, – és környezettechnológia területén dolgozó szakembereknek. Így az összes érintett profitál az együttműködésből: a ROTHENBERGER ügyfelei, a ROTHENBERGER maga – és mi is“ meséli Garbrecht Úr meggyőződéssel.

A Metabo akkumulátorokkal az új ROMAX® 4000 teljesítménye jelentősen megnövekedett az eddig használt akkumulátor-technológia teljesítményéhez képest. A nagyobb akkumulátor kapacitás és a 4.0 Amperórás (Ah) teljesítmény, valamint a ROMAX® 4000 javított energiahatékonysága által a profik az eddigihez képest akár 40%-al több fittinget préselhetnek. 

 

 

* * *Az új ROMAX® 4000:  A ROTHENBERGER préstechnika új mérföldköve: 40 %-al több préselési ciklus töltésenként, kevesebb mint 5 másodperces préselési ciklus, 3,6 kg-os extrém könnyű súly. Foto: ROTHENBERGER

 

 

A ROTHENBERGER

Az 1949-ben alapított ROTHENBERGER AG világszerte vezető szerepet tölt be az
innovatív és technológiailag igényes csőszerelő szerszámok és gépek gyártása
területén
.  Több mint  6.000 termékével a ROTHENBERGER a prémium kategóriás csőszerelési szerszámok és gépek legszéleskörűbb kínálatát nyújtja a profi felhasználók számára. Emellett a gyártó a szakkereskedők és az Ipar partnere is.
A családi vállalkozásként működő cég több mint 1.700 alkalmazottja, illetve az összes leányvállalat beletartozik a vállalati nagy családba.
 (www.rothenberger-holding.com).

 

Sajtókapcsolat:

Volker Hess                                                                        
ROTHENBERGER AG                                                     
Industriestraße 7
                              
65779 Kelkheim                                                               
Tel: +49 (6195) 800-3763                                               
volker.hess@rothenberger.com                                    

 

 

A Metabo-ról

A Nürtingen-i székhelyű Metabo GmbH tradicionális gyártója a profi felhasználók számára szánt elektromos kézi szerszámoknak és tartozékoknak. A Metabo márkanév alatt gépek és tartozékok teljes szortimentjét kínálja, mindenek elött az elsődleges célcsoportok, a fémipar valamint az építőipar számára. Az 1924-ben a Nürtingenben alapított Metabo mára középvállalkozás, mely a székhelyén kívül a kínai Shanghai-ban is gyárt. A 25 leányvállalat és több mint 100 importőr biztosítja a nemzetközi jelenlétet. A Metabo világszerte 1.800 munkatársat foglalkoztat, 2015-ben 408 Millió Euró forgalmat generált. További információkat talál a Metabo-ról és termékeiről a www.metabo.com oldalon.

 

Sajtókapcsolat:

Clarissa Bucher
Metabowerke GmbH
Metabo-Allee 1 
72622 Nürtingen 
Telefon: +49 (7022) 72-22 29 
Telefax: +49 (7022) 72-28 24 
cbucher(at)metabo.de

Hubert Heinz
Communication Consultants GmbH
Breitwiesenstraße 17
70565 Stuttgart
Telefon: +49 (711) 9 78 93-21
Telefax: +49 (711) 9 78 93-51
heinz(at)postamt.cc